donderdag 8 april 2021

Geboren .....

 Hallo allemaal,

Vroeger als je te horen kreeg, dat je op schoolreisje naar de Efteling ging je helemaal uit je bol met de hele klas! Tenminste, ik wel, kan ik mij herinneren. Met zijn alle in die grote bus met een goed gevulde rugtas en op dat plekje achterin te hopen. De reis alleen al was spannend, hahaha. De nostalgie in het park  is zo mooi. De vliegende fakir, de zingende waterlelies, het paleis van Doornroosje en natuurlijk Lange Jan en Holle Bolle Gijs. Nu heeft Joy!crafts ook wat nostalgie in hun collectie opgenomen met het thema geboorte. Hieronder mijn resultaat.


Het is een driehoek pop up kaart in het blauw met kraft en daarop is designpapier uit de Anton Pieck Baby setje gemat. Het is een babykamertje geworden en het lijkt net of het in het bos staat. Rondom de kaart zijn meerdere takjes met bladeren geplakt. Deze stans is lekker vol en geeft wat extra's mee aan je kaart. De kleine wordt zelfs bekeken door een ooievaar met nog eens een baby op zijn rug. Dit plaatje kom ook uit het designpapiersetje waar zelfs twee knipvellen in zitten.


Het middelpunt van de kaart is uiteraard het wiegje, dit is een 3d stencil, welke je mooi  in kunt kleuren met elke medium naar eigen inzicht. Kijk maar naar de foto's hierboven, waarop je kunt zien hoe ik het wiegje opgebouwd heb. Het blauwe gordijntje gaat op het witte gordijntje met het bruine wiegje, waarbij de tussenruimtes al zijn uitgeknipt. Zo zorg je ervoor, dat dan het dekbedje er doorheen te zien is. Dan gaat dat gedeelte weer op het geheel uitgestanste volledige wiegje. Handigst is wel om het eerst in te kleuren. Als laatste de baby bevestigen en je wiegje is klaar!


Je kunt de kaart geheel uitvouwen en één gedeelte houden voor je boodschap. In dit geval linksonder. Hier heb ik de nieuwe stempels gebruikt namelijk Surprise Wheel met zowel teksten als het alfabet. Het woord  "geboren" is door middel van de alfabet letters gestempeld met Archivalinkt. De tekst "Een lieve jongen" zijn teksten van de sheet van DenDennis. Het uitroepteken heb ik zelf toegevoegd met een zwarte fineliner. De mini ooievaartjes met baby zijn afkomstig van 1 van de knipvellen, zo ook de zwaan met de baby.


Even nog drie close upjes. De leliebladeren bij de zwaan zijn onderdeel van de stans Baby met de waterlelie. Ook zijn er al kant en klare afbeeldingen beschikbaar van Anton Pieck in het designpapiersetje. Daaruit heb ik een klok en een schilderijtje geknipt en met foampads opgeplakt. Wat een schatje is het toch, lekke rslapende in zijn wieg met nieuw beddengoed, hihihi. Het kleine poppetje op e grond bij de wieg dien als stoppertje, zodat het wiegje recht blijft staan. Bij het dichtvouwen van de kaart, kan het wiegje dus gewoon plat. Langs de randen van mijn kaart hebben de rode bloempjes een glossy accentje gekregen. en de halfronde teksten zijn gemat en met foampads geplakt om het 3d effect te krijgen.


Om de kaart goed te laten staan is er bij beide delen van de kaartdelen die liggen een magneetje verwerkt, zodat het niet terug kan schuiven/schieten in een andere positie. Wil je weten hoe je dit moet doen en wil je de hele kaart ook weleens maken? Klik dan hier.

Zo zijn de Anton Pieck kaartjes als geboorte toch super leuk? Weer eens wat ander dan het standaard blauw en roze.

Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/1562 Stansmal - Bille's vierkante achtergronden
6002/1571 Stans-debossing mal - Takjes met blaadjes
6002/1511 Stans-debos-embossing mal - Anton Pieck - Baby & Waterlelie - alleen blad
6002/1610 Stans-debossing mal - Anton Pieck - Baby in wieg
6011/0670 Papierset - Anton Pieck - Design Baby
6410/0515 Clear stamps - Dendennis - Little woodlands - Baby tekst
6410/0531 Clear stamps Surprise Wheel
8089/0253 Gemixt Kraft – Bruin
8099/0015 Linnenkarton blauw

2 opmerkingen: