woensdag 21 april 2021

Make a Card with Joy!Crafts: Verrassende draaikaart

 Hallo lieve blogvolgers,


Gisteravond was er in de Friends of JoyCrafts Facebook groep weer een gezellige Make a Card. Aan de hand van geschreven hints is onderstaande, verrassende draaikaart tot stand gekomen.
Voor degene die geen Facebook hebben of de tutorial nog een keertje terug willen bekijken staat hieronder de uitgebreide beschrijving. 


Boodschappenlijstje:

Cardstock, alles 1 kleur:
* 1 keer 28 x 14 cm
* 2 keer 18 x 7 cm
* 2 cirkels van 3 cm doorsnee
* 2 keer 9 x 0,75 cm

Designpapier A:
*  2 keer 6,5 x 13,5 cm, alle twee zelfde patroon

Designpapier B:
* 2 keer 6,5 x 13,5 cm, alle twee zelfde patroon

Designpapier C:
1 keer 13,5 x 13,5 cm

Designpapier D:
2 keer 8,5 x 6,5 cm, zelfde patroon, een druk patroon

Designpapier E:
2 keer 8,5 x 6,5 cm, zelfde patroon, een rustig patroon

Designpapier F:
2 keer designpapier 8,5 x 6,5 cm, zelfde patroon

Hulpmaterialen:
* Potlood
* Rilpen
* Hobbymesje ( of prikpen en schaar)
* Vouwbeen
* Lijm

Let op  :Scherpe vouwen maken!...

Stap 1:
Neem het cardstock 28 x 14 cm lange kant boven en onder. Ril deze op 7 en 21 cm.


Stap 2: Vouw de 2 flappen alle twee naar binnen en plak hierop beide stukjes van het designpapier A. (dus aan de buitenkant van je kaart is dat).


Stap 3 : Maak nu een markering d.m.v. een kruisje op de rechterflap op 4,5 cm van onder en 4,5 cm vanaf de rechtzijkant. 


Stap 4: Maak ook een markering op de linkerflap , maar nu op 4,5 cm van boven en 4,5 cm vanaf de linkerzijkant en leg het daarna even apart.


Stap 5: Neem nu het strookje van 9 x 0,75 cm en ril deze op 1,5 cm , 3 cm , 6 cm en 7,5 cm


Stap 6: Vouw het strookje op de eerste rillijn als een dal, tweede als een berg, de derde ook als een berg en de vierde weer als een dal. 


Het ziet er dan zo uit... en leg het precies neer zoals hier op de foto voor de volgende stap. Niet platvouwen, gewoon zo laten. We gaan hiervan een soort splitpen maken..


Stap 7: Doe wat lijm op het langste tussengedeelte van het strookje, dus tussen de rillijn van de 3 cm en 6 cm. Duw de flapjes aan beide zijden op het belijmde gedeelte. Je krijgt nu een soort T-vorm en als je het ziet moet je gelijk aan een splitpen denken, hahaha...! Stap 8: Doe dit ook met het tweede strookje. Ril op 1,5 cm , 3 cm, 6 cm en 7,5 cm. Maak de dal, berg, berg en dal vouw. lijm op het middelste gedeelte en de flapjes naar binnen plakken, zodat je de T vorm hebt.

Stap 9: Neem nu weer je basis kaart, vouw de kaart uit en snij met je hobbymesje op de plek van de markeringen, die we eerder gemaakt hebben een klein rondje uit net ietsjessss... groter dan 0,75 cm doorsnee. Maak de gaatjes zo, dat de splitpen er doorheen past...Heb je geen hobbymesje dan maak met je prikpen een gaatje op de beide aangegeven markeringen en voorzichtig groter maken met bijvoorbeeld de punt van je schaar. ( op mijn kaart is de kaart niet uitgevouwen, maar zo kon ik het beter laten zien)


Stap 10: Nu gaan we de beide splitpennen monteren. Pak de "splitpen" en steek die door het gaatje, zodat de twee enkele losse pootjes aan de achterkant zitten, draai je kaart om en vouw deze enkele pootjes plat naar links en naar rechts. Doe wat lijm op de beide flapjes en plak je cirkel erop. 
Stap 11: Neem alle twee het designpapier B en doe alleen lijm aan de buitenrand en wat lijm op het cardstock  links alleen ONDER de draaicirkel.  En rechts alleen BOVEN de draaicirkel. Zorg dat er geen lijm op/aan/onder ....lol... op de cirkel komt, die moet vrij blijven.


Stap 12 : Neem designpapier C en plak dit in het midden van je kaart en vouw hem dicht. Als het goed is heb je nu de voorkant weer voor je met de uitpuilende "splitpennen.
Stap 13: Neem beide cardstock stukjes van 18 x 7 cm, lange kant boven en onder en ril beide strookjes op 9 cm en vouw dicht. 

Stap 14 A:We beginnen nu eerst aan de rechterkant van de basiskaart en doe wat lijm op het splitpen gedeelte. Pak je dichtgevouwen kaartje en zorg dat je daarvan de open kant aan de rechterkant hebt, leg hem gelijk met buitenkant(rand) en onderkant(rand) van je basiskaart en duw aan, zodat deze vastplakt aan je splitpen.


Stap 14B: Doe nu lijm op het andere splitpennetje en plak je dichtgevouwen kaartje nu met de open kant gelijk met de linkerkant en gelijk met de bovenkant van je basiskaart. Zorg dat je hier goede scherpe vouwen hebt van beide kaartjes


Stap 15: Plak op het bovenste kaartje aan de binnenkant, links designpapier D en op het onderste kaartje rechts.Stap 16: Plak op de andere twee overige lege plekken van de kaartjes designpapier E. En op beide voorkantjes designpapier F.Dit wordt de laatste hint... Nu draai je de beide dichtgevouwen kaartjes geheel verticaal, TEGEN DE KLOK IN, om je kaart te openen!!!!


Nu kun je alles gaan pimpen naar eigen inzicht met plaatjes, stansjes bloemen, en borderranden. Hieronder mijn resultaat in een filmpjeSuper leuk dat jullie allemaal mee wilden doen en ik ben heel benieuwd naar de resultaten. Plaats je creatie in onze facebookgroep friends of joy!crafts met vernoeming Make a card 20 april.

Je kunt meedoen tot de 30ste april. En op 1 mei kiezen we winnaar.  Let op :Om mee te doen voor de prijs en om gastdesigner te worden, moeten er minimaal 2 Joycrafts producten gebruikt worden"

Fijne dag en veel plezier met het pimpen en tot ziens in de facebookgroep!

Gebruikte materialen:
6002/1436 Stans-debos-embosmal - Bloemen rand
6002/1440 Snijstencil - Bille’s Wikkelbloemen
6002/1462 Snijstencil - Sketch Art vlinders
6002/1542 Snij- embod- debosstencil - Pauw
6002/1562 Snijstencil - Bille's vierkante achtergronden
6011/0668 Papierset Sweet herbs
6370/0078 Artificial flowers Witte bloemen
6410/0531 Clearstamps - Noor - Surprise wheel - tekst NL
6410/0536 Clearstamps Grass parkiet - tekst Gefeliciteerd
8089/0243 Kraft zwart


6 opmerkingen:

 1. Geweldig model en dank voor de uitgebreide beschrijving! Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke MAC was het weer. Groetjes Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kaart ben er wel een tijdje mee bezig geweest; moet nu weg maar moet het nog pimpen. Zo -voor een senior als ik ben- heel duidelijk uitgelegd, bedankt !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat je de kaart ook kunt openen zonder te draaien...of doe ik iets fout?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk model en dank voor de duidelijke uitleg.
  Superblij mee

  BeantwoordenVerwijderen