zondag 25 juni 2017

This is a man's world

Hallo allemaal,

Met de scrapbookstencils die nu geïntroduceerd worden, zijn er vele mogelijkheden om deze te gebruiken. Zowel voor uiteraard scrapbooking, project life, gewone kaarten, mixed media projecten als voor pocketletters etc... Maar wat is scrapbooking nu eigenlijk, wat houdt het in?

Scrapbooking is het maken van een fotoalbum op een bijzondere manier. Je plakt de foto’s in en met behulp van wat teksten en bijzondere herinneringen maak je van je fotoalbum een boek die zijn eigen verhaal vertelt Het fotoalbum bestaat dus niet zoals vroeger alleen uit foto’s, maar bevat ook teksten die het verhaal achter de foto’s vertellen. Tevens bevat het fotoalbum gekleurd papier om de foto’s te accenturen zodat deze beter de aandacht op zich vestigen. Ook worden allerlei technieken gebruikt om de bladzijden te verfraaien.

Hier heb ik gebruik gemaakt van de grote rechthoekig scrapstencil, geen foto's gebruikt, maar een beetje mixed media kaartje van gemaakt special voor onze man!


De kaart is gemat op wit linnenpapier. De kaart zelf is bewerkt met verschillende kleuren distressinkt door middel van de blendingtool met ronddraaiende bewegingen. Het kronkelende randje langs de kaart maak je met een hele fijne multilijner, welke ook geschikt is voor handlettering. Met de gave foamstempel tandwielen zijn in de twee hoeken met zwarte watervaste inkt afdrukjes gemaakt. Dit is gewoon onmisbaar op een mannenkaart. Vervolgens met contrasterende kleuren en polybesa stencil de sterretjes, bandensporen en draaikolken aangebracht. Met wat structuurpasta en stippeltjes polybesa stencil zijn er accentjes gemaakt om de achtergrond helemaal af te maken.. 


Ook zitten er bij deze scrapkit een aantal stoere pijlen en zelfs paperclips om te stansen, hoe leuk is dat!? Haal ook de clear stamps retro autootjes maar weer tevoorschijn. De snor komt van de sheet Vaderdag en is met een zwarte viltpen ingekleurd.


Jullie zien het, weer genoeg om je fantasie de vrije loop te laten gaan. Volgende keer misschien dat oude fotoboek weer te voorschijn halen en opnieuw beginnen met pimpen, wie weet? In ieder geval laat ik hier een beetje inspiratie doorstralen naar de andere kant van het beeldscherm met deze hobbyartikelen.

Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot scraps!Gebruikte materialen:
6002/0821 Poly besa Sencil (embossing) ATC 4st - Multi sterren, dots
6002/0914 Scr@p stencil - Beautiful - Love kit
6410/0374 Clear stamps - The best i have
6410/0386 Clear stamp - Retro auto's
6410/0407 Clear Stamp - Vaderdag teksten nl/eng +plaatjes
6410/0448 Scr@p stempel - tandwielen
8099/0101 Cardstock for cardmaking linnen structuur wit

3 opmerkingen:

 1. Wat is dit weer leuk gedaan, nooit aan gedacht zoiets te doen.
  Nu moet ik zeggen dat het niet echt mijn ding is...
  Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit!
  Groetjes
  Ada

  BeantwoordenVerwijderen