Pagina's

dinsdag 28 februari 2017

ATC kaarten...

Oooh waar ben ik aan begonnen. Voor deze week wilde ik een ATC (kaartje) maken. Deze term ben ik al meerdere keren tegengekomen op Facebook, maar ik wist eigenlijk nooit wat het precies was. Voor iedereen die nog niet eerder van de term gehoord heeft, ATC staat voor Artist Trading Card. Het is een klein kunstwerkje van 64 bij 89 mm. Dit is zo groot als een speelkaart. Het idee is dan ook dat je die ATC's ruilt met andere hobbyisten.



Een ATC is natuurlijk veel kleiner dan een standaard kaart en ik vroeg mij tussentijds af waar ik aan was begonnen. O zo'n klein kaartje past niet veel versiering en is het dus veel lastig om iets leuks te maken. Natuurlijk is het wel gelukt met de Wild African serie van Joy Craft. De stencils zijn al erg leuk om te gebruiken die kleine Olifant en de Giraf kun je mooi ergens laten uit steken.



Als basis heb ik kraftpapier gebruikt en daar bovenop het mooie Glaze Cardstock Wild-life in de bruin tinten. Natuurlijk alles weer gemat en beïnkt. Daarna ben ik maar een beetje gaan spelen met stencils, kant, touw, jute en stempels. Ik kan je vertellen dat er veel kaartjes in de prullenbak zijn beland. Soms was het te veel, te groot, te lomp of juiste te weinig. Daarnaast kon ik de goede Brads er niet bij vinden, dus die heb ik lekker bewerkt met inkt zodat ze er wel bij pasten.

Ondanks dat het even duurde, ben ik heel blij met het eindresultaat. Ben je op zoek naar een uitdaging, dan kan ik je de ATC kaartjes zeker aanraden. Mij koste het meer tijd en geduld dan een gewone kaart of doosje. Binnenkort zal ik nog meer ATC kaartjes delen. Joy Craft heeft nu een stencil met lieveheersbeestjes en daar kan ik denk ik wel wat leuks mee maken!



Materialen die ik gebruikt heb: 6002/0530 Giraffe
                                                6002/0531 Olifant klein
                                               6002/0646 flower border
                                               6002/0647 Alphabeth cutting stencil
                                               6004/0001 Clearstamp stencil
                                               6030/0006 Brads
                                               6300/0322 Natural sense collection
                                               6300/0504 Decoratie
                                               6410/0369 Clear stamps Wild African
                                               8011/0430 Glaze cardstock Wild-life
                                               8089/0203 Kraft papier.

2 opmerkingen: