maandag 13 juli 2015

Kerstkaart...

Hallo allemaal,

Vandaag geen zomerse kaart, maar een kerstkaart. Je kan er maar op tijd mee beginnen, want voor je het weet is het al kerst!!! 

Op het voorste gedeelte van de kaart heb ik het nieuwe stencil van clear stamps/stencil Christmas Candle gebruikt. Erg leuk ook, dat je in het uitgestanste kaarsje kunt stempelen. Onder de kaarsen heb ik de kerststerren stencil van kerst vorig jaar gebruikt. Ik heb daar de kerstster afgeknipt en achter elkaar verwerkt. Met een andere kleur weer wat opgehoogd in het midden wat witte plakparels geplakt. Het plaatje is van het nieuwe  Merry Christmas Paper & Pictures. Aan de rechterkant nog de nieuwe stempel rondjes van de clear stamps gestempeld, met nog wat kleine teksten van een wat oudere clear stamps sending messages. Verder nog wat mooie sterren van de Add-ies erop geplakt. Ik heb het achterste gedeelte wat groter gemaakt, zodat de rondjes zo mooi overkwamen op het achterste gedeelte van de kaart. 


Ik heb nog wat foto's gemaakt, toen de kaart nog niet in elkaar geplakt was. Dat was even makkelijker om te fotograferen.

Voorkant van de kaart. Hier kun je zien dat ik het rechter gedeelte van de kaart heb verlengd. Normaal zijn het 3 rondjes van stencil Squares & Circles, maar ik heb er 4 rondjes van gemaakt. Eerst stans je de 3 rondjes en dan verleg je het stencil op het papier, zodat je 4 rondjes kan stansen. Het papier wat er achter zit, is het mooie nieuwe metallic cardstock wat Joy!crafts pas in het assortiment heeft. Erg mooi om bij je paper block en kraft paper te combineren. Bij het papier rondom de rondjes heb ik gebruik gemaakt van de tekenhulpjes, die Joy!crafts in het assortiment heeft. Er handig is dit. Bij het Metallic papier heb ik het kleine rondje gebruikt en bij het kraft paper het middelste rondje van het tekenhulpje.


Het achterste gedeelte (21 cm x 14,5 cm) van de kaart is wat groter dan de voorkant, vandaar dat ik het linker gedeelte op 2,5 cm heb gerild. Dat is dan ook gelijk de plaklijn. Zo kan de kaart dan ook makkelijk blijven staan. Ik heb twee verschillende vellen van het paper block Shabby Christmas gebruikt en de bovenste helemaal vast geplakt en het onderste gedeelte aan de bovenkant open gehouden, zodat je er tags in kan schuiven. Op het onderste gedeelte van het papier heb ik nog een oude stencil cutting & embossing (sterren) rand 7 gebruikt en deze erop geplakt. Als je goed kijkt, kun je aan de rechterkant ook nog zien, dat ik de nieuwe stempel van Clear stamps/stencil Christmas Candle een rand heb gestempeld met de kerst hulst blaadjes.


Voor de tags, heb ik weer eens de Sweet Christmas stencils (ster en sneeuwvlok) van vorig jaar te voorschijn gehaald en deze aan de bovenkant verwerkt. Ook hier heb ik het nieuwe metallic papier eronder gedaan, zoals je hier goed kan zien. Op de tags heb ik de nieuwe tekst stempels Winter Wishes Stars gestempeld en in de hoeken de kleine kerst hulst blaadjes van de Clear stamps/stencil Christmas Candle. Verder nog wat van de mooie IJskristallen Add-ies erop geplakt.


Zo ziet de kaart er nogmaals uit, als hij in elkaar zit.


Gebruikte materialen:

6002/0007 Cutting & Emb. (sterren) rand 7.
6002/0392 Cutting & Emb. Sweet Christmas (ster).
6002/0393 Cutting & Emb. Sweet Christmas (sneeuwvlok).
6002/0448 Cutting & Emb. Squares & Circles.
6002/2041 Cutting & Emb. Christmas.
6004/0002 Clear Stamps/stencil Christmas Candle.
6011/0061 Merry Christmas Paper & Pictures.
6011/0319 Shabby Christmas Paper Bloc.
6020/0001 Decorative Pearls wit.
6200/0024 Tekenhulpjes.
6380/1004 Add-ies X-mas koekjes (sterren).
6380/1007 Add-ies IJskristallen.
6410/0124 Clear Stamps Winter Wishes Stars.
6410/0126 Clear Stamps Christmas Joy.
6410/0317 Clear Stamps Sending Messages.
8013/0138 Paper Metallic Cardstock (grijs).
8089/0206 Kraft Paper.
8099/0102 Linnen Structuur wit.

Ben benieuwd wat jullie van de kaart vinden!!! Dank jullie wel voor het langskomen en graag tot de volgende keer. 

4 opmerkingen:

 1. Super, ben dit weekend ook met deze plaatjes bezig geweest...:-)!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg lief kaartje en dat koppie....!
  Groetjes van Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dein Werk ist sensationell und traumhaft schön gearbeitet. Ich bin absolut begeistert.
  Das Motiv und die vielen wundervollen Details die es zu entdecken gibt gefallen mir sehr gut.
  Ganz liebe Grüße Silvi

  BeantwoordenVerwijderen