dinsdag 2 december 2014

Xmas...

Hallo,

Wat heb ik, en meerderen onder ons, toch een leuke hobby. Hier kan ik zo lekker relaxt mee bezig zijn. Lekker kleuren, knippen, plakken en stansen. En rond deze tijd van het jaar maak ik volgens mij de meeste kaarten. De kerstkaarten. En dit keer is het een pocket kerstkaart geworden.


Ik ben begonnen met een Kraft papier van 15 x 27cm. Dit heb ik op 15cm gevouwen. Nu blijft er dus een enkel stuk over wat als achterkant van de pocket dient. Ik heb eerst een strookje design papier aan deze achterzijde geplakt. Dit hoeft maar een strookje te zijn want het zit verder toch in de pocket. Daarna heb ik met een smal dubbelzijdig plakbandje de zijkanten van de pocket dichtgeplakt. Daarna heb ik de kaart gesneden die in de pocket past. Deze is 13 x 14 cm. Hij steekt dus iets uit de pocket.
Vervolgens ben ik met het versieren begonnen. 


Op de voorkant van de pocket heb ik design papier geplakt wat aan alle kanten een halve cm kleiner  is en een gescheurd strookje design papier heb ik er over dwars op geplakt. De afbeelding heb ik op een stans van de vierkante blauwe mal geplakt. Deze heb ik uit Kraft papier gestanst. Verder heb ik er wat bloemen en een tekst cirkel opgeplakt. Tussen de bloemen heb ik nog een paar dennenappeltjes verwerkt. Deze kun je maken met de Roll Up rosse. Hoe je dat kan doen kun je HIER zien. De kaart die in de pocket past heb ik voorzien van design papier en een tekst stempel. Deze heb ik met gouden embossingpoeder erop gemaakt. Bovenaan nog een grote strik met wat belletjes. Ik ben dol op strikken met belletjes voor de kerst. 

Veel kijk en inspiratie plezier !


2 opmerkingen:

  1. Zelf ben ik niet zo'n kei in het maken van kerstkaartjes. We boffen inderdaad wel met een hobby als deze. Even tijd voor jezelf. En een zelfgemaakt kaartje valt eigenlijk ook wel altijd in de smaak.

    -xies- Renate.

    BeantwoordenVerwijderen