dinsdag 25 maart 2014

In the Picture: Bandit

Hallo allemaal,

Deze week staat bij ons "in the Picture" Band-it. De nieuwe rage van 2014, weef en haak je eigen rubberband sieraden of de leukste beestjes, figuren, voor aan je sleutelhanger...

Lisanne Strokap, de dochter van ons DT lid Marijke heeft voor ons deze leuke pinguïn gemaakt. Ze zal stap voor stap laten zien, hoe het werkt, zodat jullie een indruk krijgen , wat er nu precies met Band-it bedoelt wordt en hoe het werkt. Wil je nog meer voorbeelden zien van Band-it, neem een kijkje op Lisanne,s blog. Ze maakt de leukste dingen:Deze schattige pinguïn heeft Lisanne gemaakt met de Band-it elastiekjes 6200/0801 en geweven op het Band-it loom 6200/0800.


 Ze heeft eerst op de bijgeleverde haaknaald de oogjes gemaakt.


Daarna heeft ze de pootjes en het snaveltje gemaakt en op een ander haaknaald of sate prikker geschoven, omdat ze deze pas later nodig heeft.


Als allereerste heeft ze alle elastiekje op het loom gedaan en daarna de pootjes en snaveltje en oogjes.


Dan gaat ze alle elastiekjes voer elkaar heen weven/haken, zodat het een geheel wordt.Heel de pinguïn is in  elkaar geweven, klaar om hem van het loom af te halen.


De patronen van diertjes zijn op youtube te vinden. Voor armbandjes is er een boek te koop:


Dank je wel Lisanne, dat jij zo stap voor stap voor ons, het maken van een diertje uit wilde leggen! We hopen nog meer creaties van je te zien met de Band-it Loom.

Groetjes de meiden van Joy!crafts.

3 opmerkingen:

 1. Dit ziet er wel errug leuk uit. Ook wel een beetje ingewikkeld.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi gedaan, Lisanne!

  Vriendelijke groet,
  Welmoed

  BeantwoordenVerwijderen