dinsdag 14 januari 2014

Werken met Chalks en structuurpasta

Goedendag Joy!bloggers,

Dat wij bij Joy!crafts deze week in de ban zijn van Chalks was jullie waarschijnlijk niet ontgaan. Om je chalks nu op een zwarte ondergrond te gaan gebruiken, is de combinatie met structuurpasta een perfecte manier om de kleurtjes van het krijt duidelijk naar voren te doen komen. Bij deze post wat meer uitleg voor jullie over het gebruik ervan.


De materialen die je nodig hebt:
* Polybesa Embossingstencil bloemen 6002/0817
* Een doos Decorative Chalks, keuze uit : 6200/0201 tot en met 6200/0206
* Structuurpasta van welk merk dan ook
* Spatel voor het opbrengen van de pasta
* Zwart kaart karton


Zorg dat je een ondergrond hebt wat makkelijk schoon te maken is, want het kan altijd zijn dat je een beetje pasta knoeit. Op de ondergrond heb ik mijn zwarte kaartkarton gelegd met daarop het polybesa bloemenstencil. Nu kan je met je spatel de structuurpasta over het stencil gaan verdelen.


Zodra het polybesa stencil hebt verwijderd zie je meteen de gave structuur. Nu even geduld hebben en laten drogen. Heb je geen geduld dan gebruik je gewoon de heattool. Ik heb het zelf een nachtje laten drogen.

Na het drogen kan je de afbeelding gaan bewerken met de chalks. Je neemt je applicator en het wattenbolletje met de gewenste kleur en begint zachtjes rondjes te draaien over de gedroogde pasta. Overtollig krijt kan je alsnog wegblazen en of zelfs weg gummen. Vergeet het niet te fixeren met haarlak. Daarna kan je naar eigen inzicht je kaart verder afmaken.  Ik heb verder gebruik gemaakt van:
* Floral Flourishes bloem 6002/0157
* Stans stencil blaadjes 6003/0001
* Vintage Flourishes tak bladeren 6003/0026
* Clear Stamps Friendship 6410/0041

Bij deze hoop ik met deze tutorial weer wat inspiratie naar de andere kant van het beeldscherm gestraald te hebben en dat jullie zien dat het werken met chalks ontzettend leuk is om te doen en er zijn veel polybesa stencils verkrijgbaar met verschillende prachtige motieven om te combineren. Kijk maar hier in de webshop van Joy!crafts.

Heel veel plezier bij het maken van een chalkskaart en tot de volgende keer!

Groetjes Antoinette

10 opmerkingen:

 1. mooi gedaan Antoinette, ik had toevallig ook nog wat "oudere" stencils liggen van Joy en heb van de week alles weer eens tevoorschijn gehaald om ze weer eens te gebruiken, dat rook jij zeker hihi? groetjes Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhhhhh wat is dit gaaf gedaannnnn... SCHITTERENDDDDD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daarom werk ik zo graag met de Joy-stencils en zit ik er eigenlijk op te wachten dat er weer nieuwe uitkomen; je kunt er zoveel mee doen! Fijne dag verder, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The stamps arrived :) Thank you very much!
  (:Betka:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw....wat gaaf!
  Het resultaat is erg mooi!

  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig idee. Structuurpasta ben ik nog niet aan begonnen maar zit er wel om te trappelen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk gedaan Antoinette.

  Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen