vrijdag 29 september 2017

Ik hou van Holland...

Hallo allemaal,

Het "Holland" thema begint steeds meer terrein te winnen. Ideetjes borrelden steeds meer op. Het zijn zulke leuke items, stencils, papier en stempels en dit keer is deze Z-fold kaart ermee gemaakt.


We beginnen met een rondleiding door onze hoofdstad met de karakteristieke grachtenpanden, allen met hun eigen geschiedenis. Twee keer uit wit linnenkarton gestanst en bewerkt met verschillende tinten bruine distressinkt. Verschillende zijn losgeknipt en verhoogd bevestigd met foampads. We maken kennis met oerhollandse kaas, Old Amsterdam, hahahaha en natuurlijk het vervoermiddel van ons landje, de fiets! Waar zouden we zijn zonder deze tweewieler en tegenwoordig ook nog elektrisch.


Daarna stappen we natuurlijk zelf op de fiets en beginnen we de stad te verlaten en gaat het landschap langzaam over in landerijen met boerderijen met grazende koeien. Ook zag ik op de kaasboerderij de vrouwtjes druk bezig om de kazen op de planken te keren en te waxen, zodat ze verder kunnen rijpen, kijk maar naar het designpapier achter Bertha34, hihihi! Op dat moment kwam er een liedje in mijn hoofd en heb deze verwerkt op een basis stencil, welke in de vorm van een label is. Deze is geprint op papier met een gatenkaaspatroon, welke je ook aantreft in de papierset. Met de hole puncher, maak je mooie gaatjes erin om je lint erdoorheen te doen.


De clear stamps kaaskar en fiets zijn 3D gemaakt. De fiets is o.a. in twee kleuren gestempeld en weggeknipt wat er niet meer nodig is en verhoogd verwerkt met pads om diepte erin te krijgen. Tevens vind je hele leuke mini klompjes als stempeltje terug. Als klapper op de vuurpijl bezoeken we een oude graanmolen. Gestempeld op kraft papier en accenten gegeven met brushmarkers en een witte acrylmarker. Hij is op een bestaande molen bevestigd van het designpapier. Als je goed kijkt lijkt het nu net of de wieken draaien!!! Leuk, toch?


In ons kikkerlandje mogen we onze boerenklompen niet vergeten, ambachtelijk gemaakt uit populieren- of wilgenhout. Als afsluiter van een mooie dag, heel traditioneel, een prachtige bos tulpen als aandenken. Deze zijn gestanst uit wit karton en bewerkt met distressinkt. Kijk eens wat een mooi embossing resultaat... Ik dank jullie hartelijk voor jullie adembenemende aandacht en hoop dat jullie mij aanbevelen bij de VVV als Beste Gids van Nederland!

Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0137 Snij-embos stencil - Grasrand
6002/0795 Snijstencil - Winter Wishes - Lantaarn
6002/0915 Snij-embos-debos-3D stencil - Hollandse Huizenrij
6002/0917 Snij-embos-debos-3D stencil - Hollandse Klompen
6002/0918 Snij-embos-debos-3D stencil - Hollandse Tulpen
6002/6107 Basislijn snijstencil - Labels
6011/0522 Papierset - Holland A4
6013/0345 Knipvellen - Holland
6020/0015 Zelfklevende parels – geel
6200/0052 Gaatjes maker/hole puncher
6300/0504 Decoratie
6410/0446 Clearstempel – Holland
6500/0023 Foam Tape 2,0 mm 12mmx2m
8089/0203 Kraftpapier
8099/0101 Papier - linnen structuur – wit

6 opmerkingen:

 1. Heel veel succes met je nieuwe baantje bij de VVV. Dat moet na deze uitleg helemaal goed komen .... ;)
  Wat een leuke kaart !!!
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig en veel succes met je nieuwe baan. Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend gemaakt Antoinette, succes in je nieuwe baan....

  groetjes Bea.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij deze beveel ik je aan bij diverse VVV's! Wat een schitterende kaart!
  Wens je heel veel succes met de sollicitatie procedure!
  Groetjes
  Ada

  BeantwoordenVerwijderen