vrijdag 7 juli 2017

Merry Christmas...

Hallo allemaal,

Met Kerstmis staat niet alleen de kerstboom centraal. Ook andere planten en bloemen komen we in dit seizoen volop tegen. Amaryllissen, de maretak of mistletoe, maar natuurlijk ook de kerstster of pointsettia. De kerstster vinden we nu, bijvoorbeeld, volop terug in verschillende patronen op het hele mooie Christmas Eve designpapier. Ik heb het gecombineerd met een schudkaartje, waarbij gebruik is gemaakt van de kerstballen met een sneeuwvlokjes rand.


Het designpapier is gemat op donkergroen karton en aangepast aan de gegolfde tekstrand. Met een rode brushmarker zijn de letters gekleurd.


De kerstballen zijn een keer uit wit en uit groen gestanst, waarbij je van de groene de ijskristallen er netjes afknipt. Het randje houd je over en bevestig je op de witte stans. Met een stukje transparante sheet of mica bouw je je schudgedeelte op, samen met stukjes foamtape. Zorg dat alles goed aansluit, zodat er niks uit kan vallen. Doe er niet teveel in aan schudmateriaal, want dan zie je weinig van de afbeelding, waarmee je de kerstbal als het ware dichtmaakt. 


Op de eerste foto zie je de leuke kerstsymbooltjes van Mery Cozijnsen, uitgestanst uit rood en groen spiegelkarton met als achtergrond geschreven tekst afkomstig van het designpapier Christmas Eve. De tweede kerstbal heeft een afbeelding uit de Happy Holidays knipvellen, opgevuld met wat nepsneeuw en gekleurde korreltjes. Het geeft een mooie bling aan je kaart en schudkaartjes zijn weer helemaal terug van weggeweest!


Nogmaals de rand in close up, kleine letterdeeltjes hebben een inkeping, zodat je dat over je gemaate papier kan laten vallen. Het rode lint heeft twee satijnen randen en een een rode glitterbraad zorgt dat de strik goed gesloten blijft. De pointsettia is bewerkt met Versamark en met witte embossingpoeder bestrooid. Daarna verhit je het met de heattool, waardoor de poeder smelt en een geweldige witte glans geeft.


Wisten jullie dat, de kerstster (Poinsettia) een plant vol “beste wensen”, is? Joel Poinsett ontdekte de plant begin 19e eeuw in Mexico en verzond de plant elk jaar als geschenk aan zijn familie en vrienden in Amerika. De plant werd al snel Poinsettia genoemd. De traditie die Joel Poinsett startte, wordt tot op de dag van vandaag voortgezet. In Amerika is de sterfdag van Joel Poinsett, 12 december, zelfs uitgeroepen tot Poinsettia Day. Familie, vrienden, buren en collega’s geven elkaar op die dag een Poinsettia cadeau..... en dit kaartje natuurlijk!

De plant is daarmee een symbool voor liefde en geluk geworden. 

Bedankt voor jullie bezoek, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0681 Snijstencil - Kerstbal met sneeuwvlok
6002/0938 Snij-embosstencil - Merry Christmas rand
6002/2038 Snijstencil - Mery's Kerst symbolen
6002/2052 Snijstencil (4st) - Randen
6004/0006 Snij-embosstencil met stempel - Poinsettia
6011/0520 Papierset A4 - Merry Christmas
6013/0343 Knipvellen A4 - Happy Holidays
6020/0007 Zelfklevende parels - donker groen
6030/0002 Brads rood
6300/0255 Ribbon fringe with satin edge
6500/0026 Foamtape 2mm
8011/0101 Spiegelkarton A4 10st assorti
8013/0011 Karton intensieve kleuren
8099/0101 Papier - linnen structuur – wit

4 opmerkingen:

  1. Heel erg gaaf gedaan! Leuk die kerstbal met schudspul. Zo kan je nog eens een echte persoonlijke kerstkaart sturen.
    Groetjes
    Ada

    BeantwoordenVerwijderen