dinsdag 13 juni 2017

Beautiful princess...

Hallo allemaal,

Voor dit lieve babykaartje heb ik eens stofjes op mijn kaart aangebracht. Kan je stof stansen dan? Jazeker, maar dan moet deze wel eerst behandeld worden en wel met Hard Sealer van Joy!crafts.

Hard sealer is een veelzijdig en transparant drogend product voor het verharden van textiel en papier. Het textiel kan na verharden met een snijstencil en de Trouvaille uitgesneden worden. Door middel van een foto tutorial zal ik uitleggen hoe je te werk gaat, iets verderop in dit bericht.


De basis is gemaakt van roze en wit linnenkarton. Daarop is het designpapier uit de serie La vie est Belle Little Miracle gemat. In dit blok zit alles wat je nodig hebt zoals designpapier, superleuke plaatjes, labels, banners, tabtekstjes, bingokaartjes enz. Binnen een mum van tijd heb je een mooie samengesteld geboortekaartje. Uit de nieuwe sc@plijn zijn de woorden afkomstig, gestanst uit zwart kraft papier. Het lint heeft een prachtige glimmende look en geeft dus beetje bling aan je creatie. Aan de uiteinde twee knoopjes gelegd en aan de achterkant vastgezet.

Dan nu over naar uitleg over de Hard Sealer. 


Hierboven zie je een vrij gedetailleerd stencil waarbij geprobeerd is om ZONDER hard sealer uit stof te stansen. Wat er gebeurt is, dat de stof behoorlijk gaat rafelen en ook niet los komt uit de stof, kortom prullenbakwaardig.


Als we nu de hard sealer er bij gaan pakken, dan knippen we eerst een stuk stof uit, net even wat groter dan het stencil en smeren we die rijkelijk in. Je ziet witte strepen, dat mag best, want het droogt transparant op, handig he? Het lapje stof kan ook drogen om de heattool te gebruiken, maar niet te dichtbij. Mocht je echt om het hand zitten, houd dan het lapje stof voor een ventilator, hihi...


Als het opgedroogd is, voelt de stof wat ruw en ook harder aan. We gaan het stencil stansen en kijk eens hoe scherp deze het uit de stof snijdt, zelfs zonder te rafelen!


Zelfs de kleinste details erin worden perfect weergegeven.


Ook is het mogelijk om de stof te embossen. Doordat de stof wat harder is blijft de embossing heel goed zichtbaar, net zoals in papier.


Uiteraard is het ook mogelijk om met inkt er een extra accent aan te geven d.m.v. de blending tool.


Hier nog even een close up van de eindeloze rand met swirls uit verharde stof, geëmbosst en bewerkt met inkt. Ik heb zelfs van te voren de stoffen bloemetjes bewerkt met de hard sealer, wat werkt dat geweldig! Dan heb je ook weer wat bijzonders en unieks als toevoeging op je kaart.


Dus wil je meer werken met meer stofjes op je kaart? Ga dan aan de slag met de Hard Sealer en laat je fantasie de vrije loop, want het eindigt echt niet bij toepassing op een kaart. Denk aan Mixed Media projecten, het waterafstotend maken van deco produkten voor in de tuin etc...!

Heel hartelijk dank voor het langskomen, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0384 Snijstencil - roll up roses
6002/0652 Snij-embosstencil 3D - roos swirl
6002/0649 Snij-embosstencil - achtergrond eindeloos swirls
6002/0914 Scr@p stencil - beautiful – love kit
6002/2050 Snij-embossstencil (2st) - Sterren
6011/0384 Stans-designpapierblok - baby
6020/0016 Zelfklevende parels roze
6300/0222 Ribbon sheer with satin & rainbow stripes
6380/0508 Add- ies baby
6500/0219 Hard sealer
8089/0214 Kraft papier - zwart
8099/0101 Papier - linnen structuur – wit

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kaart en super dat je uitlegt hoe de hardsealer werkt. Ga het toch ook aanschaffen want ik heb heel veel stofjes liggen en gebruik deze niet zo veel. Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi gedaan, lief dat plaatje en die mooie teksten zijn zo erg leuk op die kaart. Dank je wel voor de duidelijke uitleg.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig kaartje weer en top met de duidelijke uitleg om te werken met de textielverharder.
  Erg leuk gedaan!
  Groetjes
  Ads

  BeantwoordenVerwijderen