donderdag 2 februari 2017

Chalkpapier Happy Birthday...

Hallo allemaal,

Joy!Crafts heeft mooi chalkpapier in hun assortiment. Zwart papier, waar je mee met krijt op kunt schrijven, maar ook heel geschikt is voor handlettering. Met dit krijtpapier voel ik mij een beetje terug in de schoolbanken. Naar voren komen in de klas om een som op te lossen of een leuke tekening maken voor een klasgenootje die jarig was. Of buiten bezig zijn met stoepkrijt, waarbij meer je kleren onder het krijt zat dan de stoep. Beetje nostalgie! Dit chalkpapier geeft vele mogelijkheden om een originele kaart te maken. Dit keer een verjaardagskaartje met vrolijke felle kleurtjes.


Het papier is geschikt voor uiteraard krijt, vetkrijt, acrylmarkers, krijtbordmakers. Op deze kaart zijn bijna al deze media gebruikt. Het kaderrandje is gemaakt met een witte acrylmarker. De banner, ballon en het feestmutsje is o.a. ingekleurd met vetkrijt. De felgekleurde elementen zijn getekend met chalkmarkers, welke ook geschikt zijn voor glas, spiegels, plastic metaal en zelfs keramiek. Denk maar eens aan een groot krijtbord wat buiten staat bij bijvoorbeeld de groenteboer, waarop met hele dikke stift zijn aanbieding van die dag staat, hihihi.


De bloemetjes zijn ook heel makkelijk uit het krijtpapier te stansen, want het is niet al te dik. Bewerkt met de chalkmarkers en een randje van krijt gegeven. Heb je een foutje gemaakt dan is de truuk om met een vochtig wattenstaafje het weer te herstellen, handig toch?


Tip: Mocht het nu zo zijn dat je het nu moeilijk vindt om handlettering toe te passen dan kan je het beste je patroon of tekst welke je bijvoorbeeld gezien hebt op internet in de juiste maat uitprinten. Op de achterkant ga je met je krijt over het hele patroon. Zorg dat het helemaal bedekt is. Daarna draai je blad om en ga je met een scherp potlood je patroon gewoon overtrekken op het chalkpapier. Je zal zien dat de afdruk ervan overkomt op het zwarte papier. Voila, nu kan je met een witte acrylmarker je tekst nog mooier maken en/of inkleuren!


Weer eens wat anders en heel leuk om mee te werken en je fantasie de vrije loop te laten, dus misschien is het wel wat voor jullie om met het krijtpapier kaartjes te gaan maken.

Leuk dat jullie weer een bezoek brachten, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0526 Snij- en Embossing stencil - flower 3D
8089/0207 Krijtpapier (Chalkpaper) A44 opmerkingen: