woensdag 25 januari 2017

Jij bent bijzonder...

Hallo allemaal,


Vandaag heb ik voor jullie een Valentijnskaartje . Ik heb er een sterkaartje van gemaakt en het is helemaal niet zo moeilijk om te maken.
Het handigste is om dubbelzijdig papier te nemen. Ik heb gebruik gemaakt van de papierset Love van Joy!Crafts waar ook nog een paar vellen plaatjes bijzitten.

Je snijdt als eerste een stuk designpapier uit van 15x15 cm en  in het midden teken je dan een cirkel.

Vervolgens ga je de cirkel in taartpunten verdelen .

Deze snij je dan in vanuit het midden naar de rand van de cirkel. Als je dat gedaan hebt,  heb je acht punten.

Deze  krul je voorzichtig om naar buiten en zet je vast met Tacky glue.  Op de punten kan dan spanning komen te staan en wil het wel eens los schieten. Ik los dat op om de punten vast te zetten met wasknijpers


Het plaatje plak ik onder de opening die in het midden ontstaan is. Is het plaatje, zoals hier, net iets te klein dan plak je deze op eenzelfde stukje designpapier als waarmee je werkt . Dan valt het niet zo op.
Daarna plak je het geheel op je kaart. Eventueel kan je het designpapier nog matten zoals ik dat heb gedaan. Hierna kan je je kaartje gaan oppimpen
Ik heb er nog de nieuwe bloemetjes met de daarbij passende stempeltjes gebruikt.
Nu is het best wel een precies werkje om de bloemenstempels op de uitgestanste bloemen te stempelen. Daarbij zijn de stempels van siliconen en dus rekbaar. Trek je maar iets de bloemetjes uit, als je deze op je acrylblok plakt, dan klopt het al niet meer met je stans.

Ik zal jullie een klein foefje leren.

Je legt de stempel van je bloem in je stans met de vlakke kant naar boven. Hiervoor moet je even kijken of hij er goed invalt. Niet alle blaadjes liggen gelijk van elkaar. Heb je de goede positie gevonden dan zet je op de stans èn op de stempel met watervaste stift een stip. Je legt nu je acryl blok er op en’ lift’ je stempel omhoog. Nu heb je altijd een goede afdruk op je uitgestanste bloem.
 

 Hieronder nog de mooie luchtballon, je kunt nu goed zien hoe mooi deze is.

Hoop dat ik jullie weer een ideetje heb kunnen geven. Veel plezier ermee.....
6002/0389 Sending  Messages  Banners
6002/0554 Vogels op een takje
6002/0665 Love Air-Balloon
6004/0009 Bloemen met stempels
6011/0511 Papierset Love
6200/0220 Daubers
6410/0410Tekststempel
6500/0215 Tacky glue
8013/0024 wit cardstock

5 opmerkingen: