woensdag 11 mei 2016

Welcome to Paradise...

Hallo allemaal,

Zo heet de uitgebrachte serie met dit keer een polybesa stencil in de vorm van een schelp, een mooie flamingo en clear stamps met motieven voor de zomer. Dus dat worden heerlijke tropische kaarten, die we kunnen knutselen deze zomer, dames! Kom alvast maar in de stemming met onderstaande creatie.


Hoe te beginnen? We beginnen als eerste om de voorkant van de schelp zelf, de buitenste kant om te trekken op het gewenste cardstock en uit te knippen. Tevens is er ook een binnenrand aanwezig op het polybesa stencil om je designpapier te matten. Hier is er een leuk en fris groen designpapiertje gebruikt uit het Floral papierblok. De randen zijn bewerkt met een bijpassende kleur distressinkt. Het prachtige ontwerp van de flamingo heeft zowel embossing als debossing, zodat er nog meer accentjes en details zichtbaar zijn. Flamingo's kunnen uiteraard niet zonder palmbomen en geeft een waar vakantiegevoel, ja toch?

Om er nu voor te zorgen dat het kaartje goed, blijft staan is de schelp nog een keer voor de helft omgetrokken. Doe dit met potlood, daar is een reden voor. (stap 4). Klik op de afbeelding om te vergroten.


Werkwijze
Stap 1: Meet vanaf het onderste uitstekende puntje van de schelp tot aan de bovenste schulprand van de schelp en neem daar de helft van.

Stap 2: Trek het om en teken dan op de helft een recht lijn van links naar rechts. Dan heb je precies de helft. Let op: dit wordt de vouwlijn! (zie foto 1)

Stap 3: Om het compleet te maken gaan we precies dezelfde helft nog een keer eraan tekenen. Draai hierbij het stencil 180 graden! (zie foto 2)

Stap 4: Dan rest ons nog één ding en dat is, dat dit standaardje nog wiebelt, doordat er 2 uitstekende puntjes zijn. Eén kant maken we recht door aan beide zijden de lijn door te trekken, zodat deze precies het puntje van de schelp raken. (zie foto 3)

Stap 5: Gum nu het groen gearceerde gedeelte weg (zie foto 3), zodat je het resultaat krijgt van de laatste foto (foto 4). Nu kan de standaard kan uitgeknipt, gevouwen en op de juiste wijze achter je kaart geplakt worden.

Stap 6: Voor de stevig en om er voor te zorgen dat de kaart niet in spagaat gaat, hihihi, knip een reepje papier van 5,5 cm lang en 1 cm breed. maak aan beide zijden, 1 cm verwijderd van de kant, een rillijntje en een rillijn in het midden. Vouw de buitenste om en doe er een drupje lijm op en bevestig deze tussen de standaard (poten). Zoals in de afbeelding hieronder.


Ons tropisch kaartje is er nu aan toe om verder aankleden.


De nieuwe clear stamps met weer hele leuke zomer items zijn hier gestempeld met bruine inkt, een heerlijke verse ananas en schelpen op het strand. Daar hoort natuurlijk direkt een beach party bij met een heerlijke cocktail...uiteraard een Piña Colada. Om het geheel af te maken is met de Lin & Lene bloemen een combinatie gemaakt met vingerplantbladeren en takjes. Hier vind je een tutorial, die onze Henriëtte voor jullie gemaakt heeft met de bloemen.

Hopelijk vinden jullie het nu al goed vertoeven in dit prachtige paradijsje.

Bedankt voor jullie bezoek, prettige dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
1201/0087 Snij/em/debossing stencil bloem 5 bladeren
6002/0208 Snij/embossing stencil palmbomen
6002/0263 Snij/embossing stencil tak nr.1
6002/0332 Snij/embossing stencil blad
6002/0506 Snij/em/debossing stencil flamingo
6002/0713 Poly besa schelp
6011/0310 Papierblok floral
6020/0002 Zelfklevende parels
6410/0397 Clear stamp welcome to paradise ananas + schelpen
6410/0398 Clear stamp welcome to paradise gb
8099/0104 Paper for cardmaking linnen structuur wit

2 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk zoers paradijselijk kaartje heb je weer gemaakt.
  Goed idee om de kaart zo te laten staan met dat anti uitglij stukje ertussen.
  Top idee, dank je wel !
  Groetjes
  Ada

  BeantwoordenVerwijderen