maandag 23 februari 2015

Hanger uil...

Hallo allemaal,


Toen ik het prachtige paracord zag, moest ik eigenlijk meteen aan de macramé techniek denken, jullie kennen het vast nog wel. Al speurend naar "hoe was het ook alweer" kwam ik een tè leuke uil tegen die ik helemaal zag zitten. Omdat het paracord zo'n mooie glans heeft, ziet het er gewoon heel luxe uit.

Om te kunnen bepalen hoeveel koord ik nodig had ( het koord is natuurlijk veel dikker) heb ik eerst een probeerseltje gemaakt met een garen van vergelijkbare dikte.


Op het filmpje ( google: macramé owl) gebruikten ze 8 draden van 30cm, mijn draden moesten uiteindelijk 150cm worden. Daarna moest ik natuurlijk iets verzinnen om vast te zetten, het speldje op een stukje zachtboard is met dit koord natuurlijk geen optie.
Het koord is dikker en glad, er zou dus hier en daar wat getrokken moeten kunnen worden.
Daarom gebruikte ik mijn tafelpoot maar en ging op de grond zitten.


Oké, oké, de houding die ik koos was natuurlijk niet optimaal, maar dat vond ik niet erg, zo zag het er halverwege uit, zeg nou zelf, dan maakt een beetje rugpijn toch niet uit, ha ha.


Ik hoop dat met het mooie paracord de macramé techniek weer wat nieuw leven in geblazen wordt, want eigenlijk is het gewoon jammer dat het zo'n stoffig imago heeft.
Met mijn hippe uiltje bewijs ik volgens mij dat dit nergens voor nodig is.
Enne......het is zo leuk om te doen.

Hopelijk vinden jullie het leuk en uiteraard zijn we benieuwd wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt. In ieder geval ga ik nog wat verder speuren, want het werkt aanstekelijk.

Bedankt voor het kijken.
Groetjes Bianca

Gebruikte materialen:
6002/0024 C&E stencil bloem
6020/0001 plakparels wit
6370/0059 artificial flowers
7100/0003 paracord (3 pakjes)
7100/0009 paracord (1 pakje)
7 opmerkingen:

 1. Wat leuk bedacht!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk gemaakt Anke.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er komen allerlei herinneringen boven van macramé plantenhangers e.d.
  Superleuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig van oudbollig mag het nu allemaal weer en alle oude technieken komen weer terug. En al zou het niet mogen hij is prachtig geworden en een sieraad voor aan de wand. Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen