Pagina's

woensdag 22 november 2017

Een klein presentje voor...


Zelf hou ik wel van leuke cadeauverpakkingen. Een cadeau ziet er net wat leuker uit als het mooi is ingepakt. Met de kerstdagen in aantocht ben ik alvast begonnen met het maken van een Pillow doosje. Via het internet heb ik een patroon proberen te vinden, maar die waren het allemaal net niet. Alle doosjes die ik had gevonden, hadden geen flap. En laat ik nou net een doosje met een flap willen. Die heb ik er dus maar zelf aangetekend. Je neemt een template van een Pillow doosje, je print hem uit op ware grootte, tekent naar eigen inzicht een flap eraan vast en knipt hem uit. Zo eenvoudig is het.


Als je hem dan hebt uitgeknipt, maak je 2 gaatjes in de flap, zodat je er lint door kan halen. Vervolgens vouw je het doosjes in model. Teken dan door de gaatjes van de flap ook nog 2 gaatjes op de voorkant van het doosje.


Nu beplak je alles met designpapier. Vergeet niet om ook daar gaatjes in te maken. Anders wordt het lastig om het doosje dicht te maken.


Ik heb mijn design papier 'Rustic Christmas' bewerkt met de distresser en distress inkt. Vouw hem daarna weer in model en haal het lint erdoor. Nu kun je aan de slag met de versiering. Zelf heb ik gekozen voor kerst. Ik heb gebruik gemaakt van het nieuwe stencil 'Muzieknoot met rozen', die paste precies in het midden aan de bovenkant. Verder heb ik gebruik gemaakt van de nieuwe bloemen, kanten hartjes en de spiraal naturel. Deze heb ik wel wat kleiner gemaakt. Anders waren ze te lang voor op het doosje.



Je kunt deze pillow doosjes heel makkelijk voor elke gelegenheid maken. Denk aan verjaardagen met een leuke cadeaubon er in of maak een geboorte doosjes met een paar leuke sokje. Je kunt ze natuurlijk ook heel makkelijk in verschillende maten maken.

Hoe zien jullie cadeauverpakkingen er uit voor de Kerst? Of zijn jullie nog niet begonnen met het maken van kerstkaarten, cadeauverpakkingen en andere versiersels?


Materialen die ik heb gebruikt:

6002/0201 Muzieknoot met Rozen

6002/0683 Tekst Merry Christmas
6011/0541 Rustic Christmas
6020/0003 Decorative Pearls
6200/0234 Paper Distresser
6300/0031 Organza Kerst
6370/0075 Spiraal Naturel
6370/0079 Artificial Jute bloemen
6371/0004 Katoenen Hartjes
8099/0104 Paper for Cardmaking Linenstructure Wit A4

2 opmerkingen: