Pagina's

zaterdag 8 juli 2017

Lampenkap met hardsealer...

Voor enkele kaarten heb ik al gewerkt met Hard Sealer, maar je zou er natuurlijk ook andere dingen mee moeten kunnen maken. Ik heb afgelopen flink gebrainstormd en aan een supertof project gewerkt. Een lampenkamp zelf maken was weer eens wat nieuws, maar ik vind het resultaat erg gaaf geworden. Ik denk dat ik er ook een paar voor mijn eigen nachtkastje ga maken.


Het project is niet heel ingewikkeld. Ik heb een lampenkap gekocht en daar de stof afgehaald. Daarop heb ik een nieuw stukje stof gelegd en met potlood afgetekend. Ik heb de kap iets kleiner gemaakt omdat ik er nog omheen wou haken. Vervolgens heb ik het patroon uitgeknipt en ingesmeerd met Hard Sealer. Een nachtje laten drogen en toen met de gaatjes tang er allemaal gaatjes in gemaakt. Tussen de gaatjes zit een halve centimeter.


Ik ben met het bovenste frame begonnen. Ik heb om de ijzeren ring gehaakt. 2 vasten en toen 1 vaste in het gaatje. Vervolgens weer 2 vaste en 1 vaste in gaatje, net zolang tot ik helemaal rond was. Toen heb ik de 2 helften aan elkaar geplakt met een lijm pistool en ben ik aan de onderkant gaan haken. Dat is iets lastiger, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt gaat het vrij snel. Ik heb boven en onder nog een extra sierrandje gehaakt.


Op de lampenkamp heb ik nog enkele grote bloemen verwerkt. De bloemen heb ik ook van lapjes stof gemaakt en ik vond het erg leuk om ze te maken.

Voor deze lamp had ik geen voet maar heb ik gebruik gemaakt van een tabletten potje en die bekleed met stof en Hard Sealer. Met de toepasselijke tekst Joy.


Binnenkort eens kijken bij de winkel voor nog meer lampenkappen. Want het is echt heel leuk om te maken.


Materialen die ik gebruikt heb:

6200/0010 Revolvertang



6500/0219 Hard Sealer

2 opmerkingen: