vrijdag 17 maart 2017

Pluk de dag, het is lente!

Hallo allemaal,

Nog een paar dagen en dan begint de lente. Heerlijk, bloembolletjes die uitbundig groeien, geuren van hyacinten, narcissen en een lentezonnetje. Daar zijn we allemaal wel aan toe, toch? Lammetjes die dartelen in de wei en jonge eendjes in de sloot, die proberen hun moeder bij te houden. Met dit voor ogen en de schattige lenteknipvellen, de sierlijke stenciltjes van Mery Cozijnsen samen met het Spring fever designpapier, kreeg ik vanzelf inspiratie om onderstaande shutterkaart te maken.


De basis is wit linnenkarton met oranje distressinkt, wat past bij het lente designpatroon. Het papierenbandje is aangekleed met het "gracefully" rechthoekje. Tevens is het gebruikt om een randje langs het bandje te maken. Het schattige konijntje is 1 van de 2 knipvellen, die je terugvindt in de papierset Lente.


Als we de kaart openen, zien we het midden openschuiven.... wat zal daar te voorschijn komen?


Een leuke boodschap om de lente te vieren en te genieten van de dag die komen gaat. Met prachtige patroontjes, zoals bloemen en eieren ook weer afkomstig uit het Spring Fever blok.


Onze moedereend is ingelijst in een kleiner rechthoekig stenciltje waardoor ik een koordje geregen heb en verhoogd heb bevestigd met foampads. Tevens is hier de rand van het stenciltje gebruikt om een sierlijk randje te geven aan het open en sluitengedeelte, waarachter de tekst zich bevindt. Met het allerkleinste labeltje, welke je treft in de verpakking is het woord "LENTE" gecreëerd, door deze 5 keer uit te stansen, de betreffende alfabetletters erbij te plaatsen en ook aan een koordje te rijgen. Zo krijg je een hele leuke speelse slinger!


Mocht je deze magische schuifkaart ook willen maken dan kun je hier een beschrijving vinden en pas hem aan, aan je eigen maten, zoals ik heb gedaan. Veel plezier en geniet van hopelijk een heerlijke lente!

Bedankt voor het langskomen en tot de volgende keer.


Gebruikte artikelen:
6002/0647 Snijstencil alfabet
6004/0008 Snij-/embossing stencil + stempel Mery lieveheersbeestje/klav4
6011/0393 Papierblok spring fever
6011/0515 Papierset met knipvellen lente
6020/0007 Zelfklevende parels donkergroen
6410/0307 Clear stamps baroque borders
6410/0410 Clear stamp bannerteksten NL
8013/0024 Paper for cardmaking cardstock wit

4 opmerkingen:

 1. Mooie voorjaarskaart heb je gemaakt.
  Ik verwachte een piepkuiken achter het schuifgedeelte, maar een mooie tekst is ook altijd leuk ;)
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kaart met mooie tekst! Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattige kaart zeg! Leuk met die tekst achter dat schuifgedeelte.
  Groetjes
  Ada

  BeantwoordenVerwijderen