dinsdag 8 november 2016

Merry Christmas...

Hallo allemaal,

Zijn jullie liefhebbers van sneeuw? Dan heb ik het niet over die blubbersneeuw, hoor. Maar verse sneeuw, waar nog niemand in gelopen heeft en het heerlijke krakende geluid onder je schoenen. Een mooie wandeling door het pas besneeuwde bos of park en dan de frisse lucht opsnuiven. Ohhh, echt lekker is dat, hoor! Onderstaande kaart geeft ook duidelijk deze verbeelding weer in de vorm van een schudkaartje.


Het kerstpapier is gemat op wit cardstock en aangezet met zwarte distress inkt. Het schudkaartje is gemaakt met de sneeuwvlokken cirkel, waaruit het midden is weggesneden. Hierachter is een transparante sheet bevestigd. Om het schudkaartje diepte te geven is gebruikt gemaakt van grijs board. Dit is heel stevig grijs karton, waaruit ringen zijn gesneden, net ietsjes groter dan de grootte van de al uitgesneden cirkel. Hoeveel ringen, dat ligt aan de dikte van het grijs board en hoeveel schudmateriaal je toe wilt voegen. Ik heb drie ringen gesneden. Deze plak je op elkaar en aan de onderkant lijm je het plaatje. Uiteraard met de afbeelding naar boven. Deze afbeelding komt van het winterse stansvel 6013/0336. Een prachtig winters tafereel van een brug in een stadspark. Voeg je schudmateriaal toe, maar let op, niet te veel, anders zie je nog maar weinig van je afbeelding. Doe nu wat lijm op de bovenkant van de grijs board cirkel en plak het achter je kaart op de juiste plek, achter de transparante sheet. En klaar is je schudkaartje!


De dennenbomen zijn met foampads op elkaar bevestigd, aangezet met rode distressinkt en een heel klein beetje hologram glitterlijm. De uitgestanste sneeuwvlokjes zijn hergebruikt door ze rood te maken en weer in te leggen in het stansje. De witte sneeuwvlokjes zijn opgebold met een embossingpen en voorzien van een rood pareltje.De vlokjes zijn ook als schudmateriaal gebruikt. Het rode lint heeft een prachtige glans langs de randen. De tekststans met het sierlijke hertengewei is als het ware de handtekening van de gehele kaart!

Bedankt voor jullie bezoekje, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:

6002/0547 Snij-/embos/debos stencil sneeuwvlokken hoek/cirkel
6002/0548 Snij-/embos/debos stencil dennenbomen
6002/0591 Snijstencil  merry christmas tekst
6011/0509 Papierset kerst A4
6013/0336 Stansvel
6020/0006 Zelfklevende parels donker rood
6300/0253 Ribbon fringe with satin edge
6500/0022 Foam Tape 1,5 mm 12mmx2m
8089/0301 Gray board
8090/0104 Cardstock for cardmaking wit

4 opmerkingen:

 1. Ja, verse sneeuw is ook het mooiste, maar hier wordt het altijd direct een blubberzooi als er al sneeuw valt natuurlijk, maar je kaart is een prachtig beeld van hoe het kan zijn! Groetjes Betha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn hemel wat is dit weer een gaaf kaartje, leuk die kristallen gebruikt rondom!
  Topkaart weer!
  Groet
  Ada

  BeantwoordenVerwijderen