dinsdag 19 januari 2016

Pigmentmarkers...

Dag allemaal,

Hebben jullie de nieuwe pigmentmarkers al gezien? Een mooie marker met een viltstift punt en een beitelpunt. Het mooie van deze marker is, dat de hij zoals de naam zegt, veel pigment heeft en daarnaast ook jaren, tot wel honderd jaar kleur echt blijft. Je kunt met deze marker goed gebruiken bij Art journaling, doodlen en lettering. Ik heb prachtige achtergronden gemaakt met deze marker, want het mooie is, door het vele pigment de kleuren ook te mengen zijn. Ik heb de achtergronden gemaakt op onze aquarelblokjes van Watercolouring met de leuke teksten en tekens, maar kan ook goed op neutraal aquarelpapier. 


Om de mooie achtergronden te maken heb je nodig een groot acrylic blok. Joy!Crafts heeft grote blokken in formaat 10 x 15 cm 6200/0231 en 15 x 15 cm 6200/0230. Het handige is dat hierop ook ruitjes zijn aangegeven, zodat je alleen het de benodigde maat kan inkleuren. 
Verder natuurlijk de pigmentmarkers in verschillende kleuren. 
Aquarel papier en een verstuiver met water gevuld.


Ik ga een achtergrond maken voor een aquarelpapier van 10 x 15 cm. Ik neem het acrylic blok van 10 x 15 cm. De ruitjes liggen beneden en we kleuren op de gladde kant.


Je kleurt verschillende kleuren door elkaar.


Je kleurt heel het oppervlak dicht, 


Met een verstuiver met water , spuit je de inkt nat, niet te nat, maar ook niet te droog, eerst even uitproberen. De inkt vloeit nu mooi naar elkaar.


Je drukt nu het papier in de inkt en drukt hem overal goed aan. 


Als je het er af haalt, kijk je of overal de inkt goed gehecht heeft, het ziet er nu nog niet zo heel mooi uit, het prachtige resultaat krijg je als hij droog is. 


Wil je nog leuke spetter druppels op je werk, kleur dan nog wat inkt op je acrylic blok en met wat water neem je dat op je kwastje. Door op je kwastje te tikken boven je werk, laten de druppeltjes los, dit geeft een leuk effect.Met de punten kan je de letters nog extra aanzetten om extra kleur toe te voegen en je letters nog mooier tot uiting te laten komen.


Dit is het resultaat van 3 verschillende achtergrondjes. Nu nog verwerken op wat kaarten.
Het voordeel van deze markers is, dat het heel schoon werkt, geen vieze handen, je gebruikt niet teveel inkt, omdat je het gewoon de juiste maat kan kleuren op je acrylic blok. 


Gebruikte materialen:
Pigment markers
6900/0101 Aquarelblok A6


6900/0102 Aquarelblok A7

3 opmerkingen:

  1. Prachtige kaarten met een hele mooie techniek en leuke stempels Anke!!
    xx Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Very interesting terchnique, thanks for sharing!

    BeantwoordenVerwijderen