woensdag 26 augustus 2015

Wild Westen...

Hallo allemaal,

Eén van de roerigste periodes uit de geschiedenis van de Verenigde Staten is het tijdperk waarin het toen nog onontdekte westelijke deel van het land gekoloniseerd en bevolkt werd. Dit gedeelte werd ook het Wilde Westen genoemd, omdat er in dat gebied nog geen wetten en regels heersten zoals in de beschaafde wereld. Het was de tijd van de desperado’s, cowboys, indianen en revolverhelden. We kennen natuurlijk allemaal de namen van beruchte figuren uit het Wilde Westen zoals Jesse James, Billy the Kid, Wyatt Earp en Buffalo Bill. Mijn drieluikkaart laat dan ook zien dat alles in het teken van dit tijdperk staat en kun je je in het woeste wilde westen wanen.


Op het drieluikje zie je een aantal items die onmiddellijk aan het Wilde Westen doen denken zoals o.a. de onvermijdelijke cowboy hoed, pistolen, cowboy laarzen en het symbool van de persoon die de wetteloosheid van die tijd zoveel mogelijk in moest dammen, de ster van de sheriff!


De Wild West clear stamps zijn gestempeld met Versamark en bewerkt met goud embossingpoeder welke verwarmd is met de heattool. En kijk eens , wat een superstoer effect je krijgt! De stierenkop is twee keer gestempeld, waarvan van de ene bruine afdruk alleen de kop is uitgeknip en op de crème kleurige is geplakt.


Nog een heel herkenbaar Wild West kenmerk is natuurlijk, de huifkar met de paarden. Ik heb ze alvast opgetuigd, zodat deze familie klaar is voor vertrek om de woestijn te doorkruisen. Nog niet zo bekend met paarden en rijtuigen? Hierboven tref je 3 foto's met de volgende werkwijze:

Foto 1:
Maak van een stukje jute touw een lus met een knoop, maar trek hem nog niet aan. En maak met een naald of met je Double End Pic tool een gaatje in de "draagbalk".

Foto 2:
Doe de lus over het hoofd van het paard en zorg dat het touw op de juiste plaatsen zit. Dus net voor de manen en stukje boven zijn neus. Trek het touwtje voorzichtig aan en maak het aan de achterkant vast met plakband. Het korte stukje touw, wat aan de voorkant zit, knippen we af bij het knoopje.

Foto 3:
Het lange stuk, wat nu nog over is, halen we via de achterkant van de "draagbalk"  door het gaatje naar de voorkant. Haal het vervolgens langs/over de buik van het paard en plak deze ook weer vast aan de achterkant. De balk kunnen we vervolgens ook vastlijmen aan het paard of d.m.v. foampads bevestigen kan natuurlijk ook.


Doe hetzelfde bij het tweede paard en... Voilà, je kan ze nu voor je karretje spannen!  Ze zijn er klaar voor, kijk ze vertrekken... Jieeeehaaa!

Leuk dat jullie een bezoekje brachten, fijne dag en tot de volgende keer.


Gebruikte materialen:
6002/0422 C & E stencil huifkar
6002/0423 C & E stencil laars
6002/0424 C & E stencil paard/zadel
6002/0425 C & E stencil saloon
6011/0053 Papierblok western
6300/0504 Decoratie
6350/0311 Metal charms
6410/0348 Clear stamps wild west
8089/0203 Kraftpapier bruin
8089/0221 Geribbeld papier metallic
8089/0243 Kraftpapier zwart
8099/0002 Linnenkarton crème

7 opmerkingen:

 1. Ich bin von der Gestaltung total begeistert. Was für eine wundervolle detailierte Arbeit. Die Karte gefällt mir sehr gut. Ganz liebe Grüße Silvi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje MINA wat een gave kaart weer Antoinette!
  Top gedaan en wat een leuke accenten zitten erop!
  Ik ga nog even loeren hoor, ik vind hem zo mooi gedaan.....

  Groetjes
  Ada

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtige Wild Westkaart Antoinetee. Mooi bedacht en gedaan!!
  xx Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtig Wild West tafereel! Geweldig.
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen