Pagina's

dinsdag 6 januari 2015

Liefs...

Hallo allemaal,

Het is dan wel winter maar daarom maak ik niet allemaal  kerst of winterkaarten hoor, er zitten ook nog wat kaarten bij die een beetje het lente gevoel weergeven. Zoals deze schudkaart. Ik geloof dat het een nieuwe verslaving van mij is geworden om weer schudkaarten te maken 


Hierboven zie je de complete kaart die ik in de volgende foto`s in stappen ga vertellen. De basis is in elk geval een vierkante kaart van 15 x 15 cm met daarop design papier van 14,5 x 14,5 cm. Langs de 3 randen heb ik een randstans geplakt.



Onderlangs de kaart heb ik de grasrand 6002/0137 verwerkt die ik uit twee verschillende kleuren groen heb gestanst. Achter het gras staat nog het filigraan hekje 6002/0372 . Deze heb ik uit Kraft papier gestanst zo is hij lekker stevig.  Ook kun je op deze foto het schud materiaal mooi zien. Bij deze kaart heb ik gekozen voor ijskristallen. Maar je kan er ook b.v. kleine kraaltjes in doen of misschien heb je nog wel schudmateriaal liggen uit verleden tijd want de schudkaarten is iets uit de "oude doos"


Het vogelhuisje 6002/0195 paste naar mijn idee ook leuk bij deze kaart. Ik heb hem uit de "wood" paper gestanst. Met wat bloemetjes en takjes is het een leuke versiering.


Zoals ik al vertelde heb ik het filigraan hekje uit Kraftpapier gestanst en ook het woordje "liefs" 6002/0298. Dit woordje heb ik ook nog uit roze papier gestanst en dit er een klein beetje schuin achter geplakt zodat het woordje een roze randje heeft gekregen.


En voor de liefhebbers, het plaatje heb ik met Versamark gestempeld en daarna voorzien van witte embossingpoeder. Vervolgens met de heattool verhit en daarna heb ik het met L`aquarelle van Sennelier ingekleurd.

Dan zal ik nog even een paar stapjes laten zien hoe je een schudkaart kan maken:


Stans of snijd een cirkel waar je weer een kleinere cirkel uitsnijd. Je krijgt dus een randje. Hier plak je mica op. Vervolgens plak je daar dik foamtape op 


Dan doe je je schudmateriaal erin en maakt hem dicht met een plaatje of een ingekleurde afbeelding.


En dit kun je dan op je kaart verwerken. 


Nou, dat was een heel verhaal. Ik hoop dat je er weer ideetjes van hebt gekregen. Ik vond het in elk geval weer leuk om het met jullie te delen. Dan wens ik je nog een fijne dag verder en graag tot gauw,

3 opmerkingen:

  1. So sweet card full of beautiful details! Love the stenciled little girl with bright colours!
    Thanks for the little tutorial for make the shaker card

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Supergaaf kaartje!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen