dinsdag 25 november 2014

Tutorial kerstster

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik een keer geen gewone kaart voor jullie maar een leuke tutorial voor het maken van een kerstster. Kennen jullie de vlaggetjes van Joy!Crafts nog? Ik heb namelijk een kerstster gemaakt met deze leuke vlaggetjes. Hoe, dat ga ik jullie hier onder stap voor stap uitleggen.

Je begint met het snijden van 4 grote en 4 kleine vlaggetjes met het geschulpte randje. Dit doe je uit cardstock. Dan snijd je van de vlaggetjes zonder randje ook 4 grote en 4 kleine uit. Dit heb ik in dit geval met design papier en glitter karton gedaan, maar je kunt natuurlijk ook best alleen design papier gebruiken.
De randjes kun je al dan niet inkten. Straks laat ik van beide het resultaat zien.


Dan ga je plakken. Eerst de design papiertjes op de cardstock en daarna plak je de vlaggetjes op de volgende manier in elkaar.
Dit zijn de kleine vlaggetjes


En hieronder de grote vlaggetjes


De grote plak je daarna kruislings op elkaar zodat je een ster van 4 punten krijgt en scheef daar overheen plak je de kleine ster.


Nu ziet je kerstster er dus uit als bovenstaande foto en kan het versieren beginnen want de voor en achterkant zijn nu natuurlijk niet zo mooi. Op de achtkant plak ik gewoon een witte ronde cirkel waar ik evt op kan schrijven als ik het weg ga geven of sturen.
De voorkant heb ik versierd tot een waxinelicht houdertje


En ik had jullie ook het resultaat beloofd van de niet ge-inkte randjes en daar heb ik dus een hanger van gemaakt.


Leuk dat jullie weer even een bezoekje gebracht hebben. Ik wens jullie heel veel succes met het maken van zo'n kerstster, ben nu al benieuwd naar jullie resultaten.
Lieve groetjes,
Heleen

Mijn gebruikte materialen:
6002/0375 C&E Bille's invitation glazen
6002/2040 C&E Christmas krans
6002/3005 C&E Flags
6300/0332 Ribbon handmade collection
6300/0336 Ribbon Forrest friend collection
6410/0118 Clearstamp tekst
6011/0047 Paper bloc Winter wondererland
8011/0604 Glitter karton
5 opmerkingen:

 1. Heel leuk bedacht, en mooi resultaat.

  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo liebe Heleen,

  vielen Dank für das wundervolle Tutorial. Dein Stern sieht ganz fantastisch aus. Ich bin sehr beeindruckt von der wundervollen Gestaltung. Ganz liebe Grüße Silvi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi gedaan en erg goed uitgelegd, super!

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen