Pagina's

dinsdag 18 maart 2014

In the Picture: Uiltje

Hallo allemaal,

Hebben jullie onze stencils van Ilse al gezien? Deze stencils kan je heel leuk een 3d uiltje maken met foam.
Je kunt ook met de stencils mooie bloemen en blaadjes stanzen en embossen om te gebruiken op je kaart of creatie. Vandaag willen we jullie stap voor stap laten zien, hoe je dit leuke uiltje maakt. A.s donderdag zullen de dames van ons team nog meer mogelijkheden laten zien, dus houd het blog in de gaten!

Voor het uiltje heb je nodig:
Styropor ei van ongeveer 9 cm.
Strijkijzer
Kleine korte speldjes
eventueel wiebeloogjes
Stencils blaadjes en bloemen 6002/3001 t/m 3004
Foam 8100/0001
 Teken eerst met zwarte stift de buik op het ei.
 Stans de kleine maat blaadjes voor de buik en leg ze even kort op een warm strijkijzer, hierdoor krullen de blaadjes rond en vallen ze mooi om de ronding van het ei heen.
 Zet de blaadjes trap gewijs vast met een kort speldje.
 Bedekt op deze manier de afgetekende buik.
 Stans de grote maat blaadjes voor de zij en achterkant van de uil, leg deze ook weer op het strijkijzer, zodat ze mooi rond vormen.
 Stans de grootste maat bloem, knip deze door de helft en bekleed hiermee de rest van het ei mee, van beneden naar boven.

 Voor de pluimpjes stans je 2x de kleine bloem en 2x het grote blad, knop zoals voorbeeld en zet ze op de bovenkant vast met een speld, met daaraan nog een kraaltje en paillet.

Voor de ogen heb ik de Floral Flourishes bloem kleinste maat gebruikt en gestanst uit blauw foam. Witte rondjes geknip met daarop zwarte pupillen, natuurlijk kan je hiervoor ook leuk wiebeloogjes gebruiken.
De wenkbrauwen heb ik geknipt van een klein roze blaadje.

Bedankt voor het kijken en tot de volgende keer, groetjes Anke

 



5 opmerkingen: