maandag 23 december 2013

Bakery Love

Een feestelijke goedenmorgen allemaal,

Nog héél even dames, dan is het kerst! Heel gezellig, met familie bij de boom onder het genot van een laat ontbijtje met een krentenbol met spijs of al een heerlijke oliebol, appelflap of appelbeignet ....mmmm!
Daarom wil ik jullie nog lekkerder maken met mijn creatie, nog net voordat we het nieuwe jaar inluiden en massaal misschien weer aan de lijn gaan. Nu kan het nog, hahaha.

Daarom heb ik weer een kaart gemaakt met het bakkersthema. Het is een drieluik geworden met daarin receptenkaartjes om je eigen krentenbollen en appelflappen te bakken. De basiskaart is van kraftpapier en is 30cm x 15cm, welke ik aan de bovenkant schuin heb afgesneden tot 10cm en de drie gedeeltes zijn ieder 10cm breed.


Het traditionele blauwe ruitjes patroon vond ik er perfect bijpassen als ondergrond en heb het papier met het graanpatroon her en der laten terugkomen zoals jullie zien. Daarbij heb ik op beide labelzakjes de grappige tekststempels gebruikt. De afbeeldingen van de appelflappen en de krentenbollen komen van het internet. Hieronder de twee detailfoto's.De spuitzak, garde en het bakkertje zijn meerdere keren uitgestanst uit verschillend papier en op elkaar geplakt. Zo krijgt het bakkertje zijn eigen tenue aan! hihi...Omdat zijn broek nog een beetje aan de strakke kant was heb ik met bruine distressinkt en een waterbrush hem even een bips aangemeten en wat structuur aan zijn broek getekend.


De twee halve broden met het graan en de krakelingen zijn weer de mooie stempels, welke ik ook weer heb ingekleurd met inkt.


De oven is met foampads verhoogd opgeplakt op donkerbruin papier. Eerst heb ik de ovenstencil daarop overgetrokken en uitgeknipt, zodat je het randje ziet en het daardoor meer diepte krijgt. Daarna weer met distressinkt de voorste stans lichte en donkere kleuren gegeven, zodat de oven ouder lijkt door het vele gebruik. Het vuurtje komt van het internet.


Gebruikte materialen:
Stencil open bakoven 6002/0306
Stencil Bakker 6002/308
Stencil brood, croissant,stokbrood 6002/0310
Stencil klopper,spuitzak, deegroller 6002/307
Papierblok Bakery 6011/0033
Stempel Tekst NL Bakery 6410/0086
Stempel tekst ENG Bakery 6410/0087
Kraft 30cm x 15cm 8089/0206

Dit was mijn bijdrage zo vlak voor de feestdagen. Heel veel plezier met het eventueel maken van deze overheerlijke lekkernijen en bijdeze wil ik jullie trouwe volgers bedanken voor het langskomen en de hele leuke reacties die altijd achtergelaten worden, daar genieten wij, de meiden van Joy!crafts, van hoor!

Als laatste wens ik nog een ieder van jullie hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar en tot volgend jaar.

Groetjes Antoinette

4 opmerkingen:

 1. Superleuk gemaakt, op een drieluik kun je lekker veel plakken,
  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat gaaf gedaan een hele mooie kaart.

  gr karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WOW, ich bin begeistert von dieser schönen Karte
  glg Gertrude

  BeantwoordenVerwijderen
 4. supermooi gemaakt Antoinette, maar dat had ik ook al gemeld op je eigen blog, groetjes Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen